top of page
HOGYAN DOLGOZZUNK TÁVMUNKÁBAN?
távmunka.jpg
Jabra-Blueparott-Logo.png
epos logo.png

Az otthoni munkavégzés, más néven "home office" sok olyan embernek is valósággá vált, akik nem rendelkeznek tapasztalattal és megfelelő eszközzel egy ilyen munkavégzéshez! Ebben tudunk mi segítséget adni!

Hogy otthonról is gördülékenyen menjen a munka, az alábbi igények kiemeleten fontos szerepet kapnak:

- Videókonferenciát kellene létrehozni egyszerűen ügyfelekkel, munkatársakkal, hiszen így a kapcsolattartás személyesebb és hatékonyabb!

- Bizonyos projektekbe be kellene vonni külsősöket, alvállalkozókat, de ők nem tudnak/akarnak számukra ismeretlen szoftvereket telepíteni ehhez

- Jó lenne chat-elni (csevegni) a kollégákkal, de nem lenne jó összekeverni a magán és a céges beszélgetéseket

- Nagy a zaj, itthon vannak a gyerekek, nem halljuk egymást a kollégáimmal

- A folyamatban lévő projektekről és egyéb céges dolgainkról az új információkat naprakészen szeretnénk tartani és az összes kolléga számára láthatóvá tenni

- Kérdőíveket, felméréseket kellene a vevőimnek küldeni

- Egy prezentációt vagy előadást kell tartani sok embernek

 

A fentiekre és persze még sok mindenre nyújtanak megoldást a csoportmunkát támogató, által forgalmazott Jabra/EPOS - Sennheiser/SNOM fejbeszélők. Keressetek bennünket a technikai kérdésekkel és a raktári készleteinkkel kapcsolatban!

 

GONDOLATÉBRESZTŐ...

A telefonhívások, video hívások és videokonferenciák száma a legtöbb cégnél most többszöröse a szokásosnak, ráadásul ezeket az otthonunkban ülve kell lebonyolítani. Segítségképpen most azt szeretnénk összefoglalni, hogy milyen előnyöket jelent a fejbeszélő (headset) használata a laptopokba beépített mikrofonhoz és hangszóróhoz képest:

  • Zajos otthoni környezet esetén a zajszűrős mikrofon kiszűri a zajokat, a másik fél így nem hallja őket.

  • Zajos otthoni környezet esetén magát az otthon dolgozót is zavarhatják a zajok. Létezik olyan fejbeszélő, amely az egész fület betakarja és kiszűri ezeket. De még ha nem is ilyet használunk, akkor is direktebben érkezik a hang, jobban oda lehet figyelni a kommunikációra.

  • Munka és telefonálás közben előny lehet ha tudunk mozogni és közben szabad mindkét kezünk, vezeték nélküli fejbeszélővel ez megoldott.

  • Általában jobb a fejbeszélő mikrofon hangminősége mint a laptop beépített mikrofonjáé, így a másik oldalon jobb az élmény.

  • Otthoni munkavégzésnél nem zavarja a családot a laptop hangszórója, csak mi halljuk a másik felet.

  • Ha nagyon fel kell hangosítani a laptopot, akkor a másik oldalon visszhangos, rossz lehet az élmény, erre is megoldást ad a fejbeszélő.

  • Konferenciahívásnál, sok résztvevőnél hatványozódnak a minőségi és a zaj problémák, elmehet a beszélgetés egészen élvezhetetlenbe.

  • Érdekes kategória a multifunkciós (ún. multiuse) fejbeszélő, amely egyszerre képes a számítógépre és a mobilra is csatlakozni, így bárhol jön a hívás, mindig ugyanazon az eszközön lehet azt fogadni.

  • Ha esetleg valakinek asztali számítógépe van otthon és most kénytelen azon dolgozni, ott nincs feltétlenül megoldva a mikrofon.

Amennyiben bármelyik szempont jelentezik az Ön környezetében, javasoljuk a fejbeszélő használatát!

Üdvözlettel:

PROCOMP TELECOM csapat

bottom of page